Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou portal ce vine in sprijinul IMM-urilor

Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii vin in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania care doresc sa se dezvolte, prin lansarea portalului www.business-entrepreneur.ro. Portalul este un instrument guvernamental de mijlocire a relatiei dintre institutii si mediul de afaceri prin componentele “e-guvernare” si “e-business”.

Componenta “e-guvernare” intermediaza participarea IMM-urilor la actul de guvernare si are rolul de a permite accesul rapid al IMM-urilor la informatiile furnizate de catre institutiile publice, pe domenii de interes si de a realiza schimbul de cunostiinte si expertiza dintre institutii si IMM-uri.

Componenta “e-business” are rolul de a furniza IMM-urilor accesul la servicii de consultanta in afaceri si de a le permite efectuarea de tranzactii comerciale on-line.

Portalul va furniza, in premiera, un instrument de evaluare, prin analiza comparativa a performantei IMM-urilor din Romania in raport cu performanta IMM-urilor din sectoare similare de activitate din Europa. Analiza comparativa urmareste un set de indicatori prestabiliti ce vizeaza performanta generala a IMM-ului, activitate financiara, sistemul de management.

Potrivit datelor furnizate de MDLPL portalul a fost realizat in cadrul proiectului “Asistenta tehnica pentru dezvoltarea sectorului IMM din Romania”, proiect ce are 4 componente, iar realizarea portalului fiind una dintre componente. Costul total al proiectului a fost de 6,2 milioane euro, bani proveniti din fonduri PHARE.

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 88