Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Toate proiectele de investitii mari pentru IMM-uri de pe lista de rezerva vor primi finantare

Ministerul Fondurilor Europene, coordonatorul activitatii Autoritatii de Management POSCCE, a anuntat ca se va suplimenta bugetul apelului pentru proiectele de investitii mari pentru IMM-uri. Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie, vor fi semnate toate contractele de finantare pentru proiectele care au obtinut minimum 60 puncte, conform prevederilor Ghidului solicitantului, si se afla pe lista de rezerva aferenta operatiunii “Sprijin financiar cu o valoare cuprinsa intre 1.065.001 lei si 6.375.000 lei acordat pentru investitii pentru IMM”.

“Pana la sfarsitul acestei luni vor fi semnate cele 93 de proiecte de investitii mari pentru IMM-uri, aflate pe lista de rezerva, proiecte cu o valoare totala nerambursabila de peste 80 milioane de euro.

Aceste proiecte sunt dintre cele depuse în luna august 2011, care au stat neevaluate pana in vara anului 2013, cand Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispozitia Autoritatii de Management POSCCE experti din mediul privat. Procesul de evaluare a fost finalizat in luna decembrie 2013, iar contractarea a început in acest an. Pana in prezent, in cadrul acestei operatiuni au fost semnate deja 190 de contracte de finantare cu o valoare totala nerambursabila de aproximativ 190 milioane de euro. Suma suplimentara de 80 milioane de euro este destinata IMM-urilor deoarece reprezinta un sector important in economia noastra si dorim sa îmbunatatim situatia macroeconomica a tarii noastre. Fac un apel catre toate IMM-urile care se regasesc pe Iista publicata pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene sa depuna toate documentele necesare pentru a semna contractele pana la sfarsitul acestei luni, data dupa care expira schema de ajutor de stat, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Click aici pentru a descarca lista cu proiectele de rezerva.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 82