Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost publicate rezultatele apelului de proiecte pe Programul Inovare Verde in Industria din Romania

34 proiecte vor beneficia de finantare nerambursabila intre 65.000 euro si 1.500.000 euro prin intermediul Programului Inovare Verde in Industria din Romania, parte din schema mai larga de finantare oferita de Granturile Norvegiene si Granturile Spatiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009‐2014.

Descarca Lista proiectelor selectate

Programul Inovare Verde in Industria din Romania este un program de dezvoltare a afacerilor, care are drept obiectiv cresterea competitivitatii intreprinderilor verzi, ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde.

Suma totala disponibila pentru proiectele din primul apel al propunerilor de proiecte a fost de 21,6 milioane euro, distribuita intre o Schema de grant pentru proiecte individuale (19.408.200 euro) si o Schema de granturi mici (2.000.000 euro). A fost de asemenea oferit suport financiar pentru sprijinirea relatiilor bilaterale si facilitarea proiectelor de parteneriat (215.000 euro).

Activitatile eligibile pentru finantare au inclus proiecte din toate sectoarele economice care se refera la dezvoltarea, implementarea si investitia in: tehnologii de mediu inovatoare cu impact redus asupra mediului; produse si servicii ecologice; eficienta materialelor si gestionarea deseurilor; procese de management si de productie ecologice.

Primul apel de propuneri a fost lansat in martie 2013, cu data limita de depunere a proiectelor in august 2013. Un numar total de 85 de proiecte a fost primit pana la expirarea datei limita, suma totala a subventiilor solicitate fiind de peste doua ori mai mare decat suma disponibila (47,6 milioana euro). Proiectele finantate prin intermediul Programului Inovare Verde in Industria din Romania au o acoperire geografica larga, cuprinzand activitati care imbunatatesc performantele ecologice ale companiilor de pe intreg teritoriul tarii.

Toate proiectele finantate isi propun sa contribuie la atingerea obiectivului general al programului Inovare Verde in Industria din Romania si implicit la atingerea celor doua obiective generale ale Granturilor Norvegiene 2009‐2014: reducerea disparitatilor socio‐economice si intarirea relatiilor bilaterale dintre cele doua tari.

Programul Inovare Verde in Industria din Romania este administrat de catre Innovation Norway, o companie publica norvegiana cu sediul in Oslo, detinuta de Ministerul Norvegian al Comertului si Industriei si de municipalitatile judetene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare si dezvoltare a intreprinderilor si a industriei norvegiene. in Romania, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti si este Operator de Program pentru doua dintre programele incluse in Granturile Norvegiene si SEE 2009‐2014. Pentru mai multe informatii despre program, puteti vizita site‐ul dedicat programului: www.norwaygrants‐greeninnovation.no.

Vizualizări: 127