Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE: „Romania trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii”

Potrivit profilului de tara in ceea ce priveste performantele in domeniul cercetarii si inovarii (C&I), in prezent, Romania are unul dintre cele mai scazute niveluri de intensitate a C&I din Uniunea Europeana, la o valoare mai mica de un sfert din tinta sa de 2% pentru anul 2020.

Subliniind importanta investitiilor si reformelor in domeniul C&I pentru redresarea economica a Uniunii Europene, Comisia Europeana a prezentat, in cadrul unei comunicari, propuneri destinate a ajuta statele membre sa optimizeze impactul propriilor bugete, intr-un moment in care multe tari, printre care si Romania, continua sa se confrunte cu constrangeri pe partea de cheltuieli.

De asemenea, Comisia s-a angajat sa sustina statele membre in efortul lor de a aplica, dupa caz, cele mai adecvate reforme in domeniul C&I, prin oferirea de sprijin politic, date de prim rang, exemple de bune practici etc.

Profilul de tara al Romaniei in ceea ce priveste performantele in domeniul cercetarii si inovarii (C&I) pentru anul 2013 poate fi consultat aici.

Pentru mai multe detalii pe aceasta tema, click aici.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 77