Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planul regional de dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 a fost definitivat!

ADR Centru, in calitate de coordonator al Comitetului Regional de Planificare (CRP) Centru, a organizat la Alba Iulia, in data de 4 iunie 2014, sedinta de lucru a membrilor CRP Centru, pentru a transmite informatiile privind activitatile de pregatire a Regiunii Centru pentru noua perioada de programare 2014-2020. Circa 50 de persoane participante la reuniune au dezbatut Planul Regional de Dezvoltare (PDR) a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 si, ulterior, au avizat acest document de planificare regionala.

Draftul Strategiei regionale de dezvoltare a fost pregatit de ADR Centru inca din 2012 si apoi a fost pus in dezbatere publica la inceputul anului 2013. Aceasta Strategie a fost avizata la finalul anului trecut si sta la baza PDR Centru. Pe baza acestor documente de programare s-au purtat discutii si au avut loc intalniri de lucru pentru intocmirea si prioritizarea portofoliului regional de proiecte. Acest portofoliu este de fapt o baza de date cu proiecte care ar putea beneficia de finantare nerambursabila in viitoarea perioada de alocare a fondurilor europene, intre anii 2014 si 2020.

In cadrul intalnirii de la Alba Iulia a fost dezbatuta si informarea pregatita de ADR Centru privind Studiul regional privind comunitatile defavorizate, cu referire inclusiv la problemele populatiei rome din regiune. Participantii au analizat informarile referitoare la Strategia regionale de specializare inteligenta si referitoare la utilizarea instrumentelor geomatice in sprijinul dezvoltarii zonelor rurale, analizand solutiile si masurile propuse prin proiectul GRISI PLUS, derulat de ADR Centru.

PDR Centru 2014-2020 este documentul principal de planificare si programare elaborat la nivel regional
, care va fi asumat de catre factorii de decizie din Regiunea Centru. Proiectul PDR 2014-2020 poate fi consultat pe website-urile gestionate de ADR Centru. In urma avizarii de catre Comitetul Regional de Planificare, proiectul PDR Centru va fi supus aprobarii CDR Centru.

„Suntem, practic, in faza in care, dupa ce am colectat informatiile necesare, ne concentram atentia pe viitoarele idei de proiecte, care ar putea fi propuse pentru finantare in viitoarea perioada. Obiectivul nostru este sa asiguram absorbtia cu succes a fondurilor europene nerambursabile in urmatorii ani”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Click aici pentru detalii.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 235