Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Masteranzii economisti, ajutati sa devina managerii de maine printr-un proiect cu finantare europeana!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Practica azi pentru a deveni managerul de maine!”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137080
Beneficiar: Academia de Studii Economice din Bucuresti

2 iunie 2014


COMUNICAT DE PRESA

Masteranzii economisti au acum sansa unui head-start in cariera printr-un proiect integrat de stagii de practica, orientare si consiliere profesionala, dar si mentorat in cariera! Proiectul, intitulat „Practica azi pentru a deveni managerul de mâine!” (POSDRU/161/2.1/G/137080) a fost lansat  pe data de 29 mai, de Academia de Studii Economice din Bucuresti – in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Firmelor de Consultanta si Training in Management (AMCOR), Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group si Asociatia Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI).

Lansarea a avut loc in cadrul unei conferinte organizate la Academia de Studii Economice din Bucuresti, in prezenta a peste 60 de persoane: reprezentanti ai conducerii ASE Bucuresti si partenerilor, cadre didactice, masteranzi la programele facultatilor de Management si Contabilitate si Informatica de Gestiune, respectiv reprezentanti ai unor companii active in consultanta, management de proiect si contabilitate si audit.


Prin intermediul proiectului, 350 de masteranzi ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti vor fi ajutati sa isi gaseasca un loc de munca corespunzator nivelului lor de pregatire, dar si sa se adapteze mai usor la mediul de lucru intr-o companie privata.

Masteranzii vor fi beneficia de servicii de orientare si consiliere in cariera, fiind ajutati de specialisti sa isi formeze o imagine cat mai clara asupra carierei care li se potriveste. Totodata, studentii vor invata cum sa isi caute jobul dorit, cum sa isi construiasca un CV competitiv si cum sa se prezinte la un interviu astfel incat sa isi maximizeze sansele de angajare si promovare.

200 de masteranzi vor avea sansa de a efectua stagii de practica la firme de renume din consultanta, management de proiect, contabilitate si audit, completandu-si cunostintele dobândite in timpul facultatii cu competente practice care sa le ofere un head-start in cariera. La finalizarea stagiului fiecare masterand va obtine o subventie in valoare de 500 de lei, iar cei mai performanti vor avea posibilitatea de a se angaja chiar in firma in care efectueaza stagiul de practica!

In functie de rezultatele obtinute, 50 de masteranzi vor putea participa la unul din cele 2 ateliere integrate organizate in cadrul proiectului, avand sansa de a cunoaste antreprenori, manageri si specialisti in consultanta, management de proiect, contabilitate si audit care sa le ofere un insight asupra a ceea ce inseamna lucrul intr-o companie cu renume!

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 – Tranzitia de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii, consulta www.viitor-manager.ase.ro.

Anamaria Ravar,
Expert informare-promovare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener 2

Vizualizări: 114