Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

15 cadre didactice ale Universității Alexandru Ioan Cuza au beneficiat de formare în domeniul egalității de șanse



În perioada 24-25 septembrie, 15 cadre didactice universitare implicate în programele de master în psihologie ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au participat la un curs de Egalitate de Șanse. Participarea la curs a fost gratuită, iar înscrierea s-a făcut în mod liber de către cadrele didactice.

În cadrul cursului, cei 15 participanți au dobândit informații și cunoștințe privind următoarele aspecte:

  • Abordarea integratoare a egalității de șanse;
  • Stereotipuri și prejudecăți de gen;
  • Dizabilități;
  • Roluri de gen;
  • Discriminarea (de gen, directă, indirectă, multiplă);

Participanții s-au familiarizat cu trăsăturile comportamentelor discriminatorii, învățând să le recunoască și să adopte soluțiile potrivite pentru evitarea și combaterea lor. Conceptele teoretice au fost susținute prin exemple practice ale unor proiecte implementate în România în domeniul egalității de șanse și care sunt recunoscute ca bune practici în domeniu.

Cursul a fost organizat de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG în cadrul poiectului strategic „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în calitate de Solicitant, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timițoara, Maastricht School of Management Romania, Eurocenter Management Network, Structural ConsultingTM Group – www.fonduri-structurale.ro și Asociația pentru Studii Calitative și Interculturale din Sibiu (ASCIPS).

Vizualizări: 68