Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

14 cadre didactice de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din Timișoara instruiți în ”Managementul conflictelor”


În perioada 22 – 23 mai 2013 Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul Psihologie - Universitatea de Vest Timișoara a organizat un curs gratuit în ”Managementul conflictelor”, curs la care au participat 14 cadre didactice din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cu experiență în lucrul cu adulții și în gestionarea diverselor situații privind managementul conflictelor.

În cele 10 ore de curs, cursanții au învățat despre:

  • Considerații generale: au avut ca scop familiarizarea participanților cu conceptele – cheie privind managementul conflictelor. Participanții au dat exemple de situații conflictuale întâlnite în activitățile derulate în mediul universitar și au depistat împreună tipurile de conflicte.
  • Managementul conflictelor cu prezentarea definițiilor, a celor mai des întâlnite probleme în munca în echipă și a modului în care poate fi rezolvat un conflict în cadrul unei echipe.
  • Prezentarea strategiilor de reacție la conflict: forțarea, aplanarea, compromisul și colaborarea.
  • Modalități de abordare a persoanelor dificile ce a avut în vedere cunoașterea tipurilor de persoane pentru a stabili incă de la început coordonatele comunicării pentru evitarea conflictelor.
  • Strategii eficiente în managementul conflictelor: negocierea, inteligența emoțională, asertivitatea (tipuri de comunicare), ascultarea activă.

Cursul a fost susținut de către experții partenerului Structural ConsultingTM Group SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, lectori cu o vastă experiență gestionarea conflictelor.

Informații suplimentare:
Cursul a fost organizat în cadrul poiectului strategic „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în calitate de Solicitant, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timițoara, Maastricht School of Management Romania, Eurocenter Management Network, Structural ConsultingTM Group – www.fonduri-structurale.ro și Asociația pentru Studii Calitative și Interculturale din Sibiu (ASCIPS).

Persoană de contact:
Conf. Univ. Dr. Violeta Rotărescu – Manager de proiect
Universitatea București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației
Telefon: 0733.110.856
Email: rotarescu.violeta@gmail.com
Web: www.calificari-psiholog.ro

Vizualizări: 97