Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regio: Primul contract de finantare semnat in Bucuresti pentru reabilitare termica

Primul contract de finantare cu fonduri europene pentru Bucuresti, pentru cresterea eficientei energetice la un numar de 10 blocuri din sectorul 3, a fost semnat astazi de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, si de primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Este un proiect in valoare de peste 40 de milioane de lei, la care finantarea nerambursabila, din fonduri europene si din bugetul ministerului, este de 60% din valoarea eligibila. Dincolo de faptul ca blocurile vor arata mult mai bine, este important ca se reduce consumul energetic si se reduc emisiile de dioxid de carbon. Asta inseamna ca nu doar locuitorii din cele 1646 de apartamente reabilitate vor beneficia de acest proiect, ci toti cetatenii Bucurestiului, prin reducerea emisiilor de noxe”, a declarat Liviu Dragnea la semnarea contractului.

Proiectul este implementat de Primaria Sectorului 3 in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de autoritate de management. Contributia nerambursabila este in valoare de 23.015.901,66 lei, iar contributia beneficiarului reprezinta 15.343.934,43 lei, restul pana la valoarea totala a proiectului fiind cheltuieli neeligibile in cadrul programului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Vizualizări: 105