Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul fundatiei ADEPT pentru zona Sighisoara-Tarnava Mare este unul dintre cele premiate in cadrul primei editii a concursului NATURA 2000

Castigatorii primei editii a concursului Natura 2000 au fost anuntati miercuri, 21 mai, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bruxelles. Trofeele le-au fost inmanate de catre comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, si de catre membrii juriului.

Adresez cele mai sincere felicitari acestor castigatori meritorii!”, a declarat comisarul Potočnik.„Datorita eforturilor neobosite depuse de cei care lucreaza pentru si in siturile Natura 2000, vasta noastra retea de zone protejate se transforma intr-o adevarata reusita pentru cooperarea europeana."

Natura 2000 este o retea formata din peste 27.000 de situri protejate care acopera 18% din suprafata terestra a UE si 4% din zonele marine, protejand si valorificand patrimoniul natural al Europei. Aceste premii sunt o recunoastere a excelentei in gestionarea siturilor Natura 2000, scotand in evidenta valoarea retelei pentru comunitatile si economiile locale. Premiile, care reflecta gama larga de activitati desfasurate in reteaua Natura 2000, se acorda pentru cinci sectiuni: Conservare, Beneficii socioeconomice, Comunicare, Concilierea intereselor/perceptiilor si Crearea de retele si cooperarea transfrontaliera.

La sectiunea "Beneficii socio-economice" premiul a fost acordat proiectului fundatiei ADEPT pentru zona Sighisoara-Tarnava Mare, care reprezinta un exemplu impresionant privind modul in care Natura 2000 genereaza crestere economica si asigura mijloace durabile de subzistenta in zonele rurale. Proiectul le permite agricultorilor sa duca un trai mai bun lucrand in mod durabil terenuri cu valoare naturala ridicata, protejand, in acelasi timp, un peisaj unic, cu o biodiversitate bogata. Datorita acestui proiect, 2.300 de familii de agricultori din regiune obtin venituri de peste 2,5 milioane EUR anual, iar astfel de initiative incep sa fie puse in aplicare si in alte regiuni din Romania.

Pentru mai multe detalii despre castigatorii concursului, click aici.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 120