Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

59 de scoli din Regiunea Centru solicita fonduri Regio pentru finalizarea lucrarilor de renovare

Un numar de 59 de proiecte s-au depus pe noul apel de proiecte, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, pentru renovarea scolilor din mediul urban si rural al Regiunii Centru.

Bugetul disponibil pentru renovarea scolilor din cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu este de 18,85 milioane euro. Pentru finalizarea tuturor lucrarilor de constructie, cei 59 de solicitanti ce au depus proiecte, au estimat ca le este necesar un buget de 32,47 milioane de euro fonduri nerambursabile.

Fondurile solicitate sunt necesare pentru finalizarea lucrarilor de modernizare, consolidare si extindere a utilitatilor scolilor, la care procedurile de achizitie, in vederea executarii lucrarilor, au fost demarate dupa 1 ianuarie 2007, dar nu au fost finalizate datorita fondurilor proprii insuficiente. Procesul de depunere si evaluare a cererilor de pe acest apel se desfasoara in doua etape. In prima etapa, incheiata la data de 5.05.2014, s-au depus dosarele ce contin documentatia referitoare la achizitiile deja demarate de lucrari de modernizare a scolilor. Dupa finalizarea evaluarii conformitatii, realizata de catre unitatea de verificare achizitii din cadrul ADR Centru, se vor putea depune cererile de finantare propriu-zise. Pana la 7.06.2014, se va afla care dintre cele 59 de proiecte depuse spre finantare vor trece in etapa a doua si vor intra in evaluare in vederea contractarii proiectelor.

„Fondurile nerambursabile pe care le-am pus la dispozitie pe acest nou apel de proiecte, au rezultat din redistribuirile de fonduri de la alte programe operationale, respectiv de la mediu si de la transporturi. Au putut depune dosare spre finantare, doar primariile de municipii, orase sau comune si consiliile judetene care, in calitate de autoritate contractanta, au incheiat deja un contract de executare lucrari la unitatea de invatamant vizata, deoarece toate aceste proiecte trebuie sa aiba finalizate lucrarile la data de 31.12.2015. Prin precedentul apel de proiecte avem pe acest domeniu 33 de unitati de invatamant reabilitate sau in curs de reabilitare, ale caror cursuri sunt frecventate de peste 10.000 de elevi care pot studia in sali noi de clasa, dotate cu mobilier si echipamente didactice si IT performante”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Fondurile necesare se aloca din bugetul Regio, DMI 3.4-Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Cererile depuse solicita finantare pentru realizarea lucrarilor de extindere corpuri cladiri, mansardare, reabilitare termica, grupuri sanitare si instalatii electrice, recompartimentari si modernizare fatade.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 90