Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Capitala europeana a tineretului in 2015, Cluj Napoca va beneficia de finantare pentru proiecte de constientizare privind protectia mediului!

La initiativa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Guvernul a aprobat marti, 13 mai, rearea unui program de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu, pentru proiecte de constientizare a tinerilor privind problematica protectiei mediului, in cadrul evenimentelor organizate in 2015, la Cluj-Napoca, cu ocazia acordarii titlului de capitala europeana a tineretului, in anul 2015.

”Dorim ca, in cadrul manifestarilor de anul viitor, organziatiile neguvernamentale din zona metropolitana a municipiului Cluj-Napoca, in colaborare cu organizatii de tineret din alte judete ale Romaniei, sa dispuna de toate resursele pentru a putea implica tinerii in proiecte care sa vizeze dezvoltarea durabila, protectia mediului si a naturii, precum si influentarea politicilor de mediu care ii afecteaza pe tineri”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Ghidul de finantare pentru aceste proiecte va fi aprobat prin Ordin al ministrului mediului si schimbarilor climatice. Organizatiile neguvernamentale din zona metropolitana a municipiului Cluj-Napoca vor realiza aceste proiecte in parteneriat cu organizatii de tineret din alte judete, iar derularea proiectelor se va desfasura “in oglinda”, in zona metropolitana Cluj-Napoca si zona de activitate a organizatiei partenere dintr-un alt judet, pe durata unui an intreg.

”Finantarea oferita de MMSC urmareste sustinerea tinerilor si a organizatiilor de tineret de a se implica in proiecte de protectie a mediului dar si influentarea politicilor de mediu care ii afecteaza pe tineri. In spiritul diversitatii, o trasatura caracteristica a municipiului Cluj-Napoca, proiectele vor avea ca scop incurajarea tinerilor din medii si judete diferite ale Romaniei sa isi impartaseasca ideile si experientele in politicile de mediu si vor conduce la atragerea vizitatorilor, in special a tinerilor de pe plan national”, a adaugat ministrul Attila Korodi.

Sursa: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Vizualizări: 100