Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat contractul pentru pasajul rutier subteran Piata Sudului, cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri UE din Bucuresti

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat astazi, 8 mai 2014, la semnarea contractului de executie lucrari pentru obiectivul de investitii „Modernizare infrastructura rutiera Piata Sudului”, alaturi de Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu.

„In calitate de cetatean, ma bucur sa vad ca avem un proiect care ne va face mai usoara viata in Capitala, iar ca ministru sustin cu toata forta atragerea cat mai multor bani europeni in Romania. In perioada 1 mai 2012 – 5 mai 2014, tara noastra a solicitat rambursarea a peste 5,05 miliarde de euro si a incasat o suma de peste 5,07 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune. Este un salt spectaculos, dar mai avem mult de lucru. Nivelul actual de absorbtie, de aproape 35%, este inca unul departe de ceea ce imi doresc eu, dar la final de 2015 avem sansa reala sa atingem 80%. Este foarte greu de recuperat tot ceea ce a distrus cu buna stiinta fosta guvernare. Simplificam si reparam atat cat putem pentru ca riscul de a pierde bani sa fie unul cat mai mic. In urmatorul cadru financiar vom atrage intreaga suma alocata ca urmare a masurilor luate in 2013 si in acest an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta a subliniat ca proiectul pasajului rutier subteran Piata Sudului “este unul valoros” si si-a exprimat increderea ca lucrarea va fi finalizata pana in decembrie 2015.

„Trebuie sa ne mobilizam si sa lucram ca o echipa. Domnul Sorin Oprescu se poate baza pe Ministerul Fondurilor Europene, pe Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, dar si pe suportul meu personal. Mai mult, astept ca Primaria Capitalei sa acceseze cat mai multi bani europeni. Mult succes, domnule primar si sper sa avem cat mai multe astfel de colaborari pentru bucuresteni, pentru romani”, a mai spus Eugen Teodorovici.

La randul sau, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca lucrarea pentru care astazi s-a semnat contractul de executie, reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura pe fonduri europene din Bucuresti, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013, cu o valoare eligibila nerambursabila din FEDR de 85.125.468,39 lei.

„Consideram ca este un bun inceput, ne aliniem la metodologia moderna care sa nu deranjeze foarte mult circulatia in timpul lucrarilor. Studiile de trafic efectuate in zona Piata Sudului, in perioadele de „varf”, demonstreaza ca exista disfunctionalitati ale traficului evidente, de aici si importanta majora a acestui proiect. Asadar, pasajul rutier subteran Piata Sudului este o lucrare care asigura fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al Municipiului Bucuresti. Ii multumesc domnului ministru Eugen Teodorovici pentru sprijinul acordat de fiecare data si-l asigur de aceeasi transparenta si prietenie”, a precizat Edilul Capitalei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 94