Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE aloca 3,6 milioane euro pentru 1.000 de lucratori romani concediati din industria siderurgica

Comisia Europeana a propus sa se aloce Romaniei 3,6 milioane EUR din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) pentru a ajuta 1.000 de fosti salariati ai intreprinderii de produse siderurgice SC Mechel Campia Turzii S.A si ai producatorului din aval SC Mechel Reparatii Targoviste SRL sa isi gaseasca noi locuri de munca. Propunerea este transmisa, in prezent, spre aprobare Parlamentului European si Consiliului de Ministri al UE.

Laszlo Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, a declarat in legatura cu acest subiect: „In UE, fabricarea de produse siderurgice finite si semifinite a fost grav perturbata ca urmare a intensificarii concurentei din partea unor tari din afara UE, in special din partea Chinei. Propunerea de astazi ar contribui la pregatirea a aproximativ 1.000 de fosti lucratori siderurgisti din regiunea Cluj, Romania, pentru noi oportunitati de angajare sau pentru a-si infiinta propriile intreprinderi”.

Romania a solicitat sprijin din partea FEG in urma concedierii a peste 1.500 de lucratori ai societatilor Mechel Campia Turzii si Mechel Reparatii Targoviste din Romania. Masurile cofinantate de FEG ar ajuta 1.000 de lucratori sa isi gaseasca noi locuri de munca, oferindu-le orientare in cariera si evaluarea competentelor, formare profesionala, sprijin pentru antreprenoriat si diverse tipuri de indemnizatii. Una dintre masurile emblematice va consta in acordarea de sprijin unui numar de 250 de lucratori pentru a infiinta o intreprindere cooperativa care va produce echipamente sportive.

Costul total estimat al pachetului de masuri este de 7,14 milioane EUR, din care FEG ar urma sa puna la dispozitie jumatate.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 88