Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prima runda de aplauze pentru proiecte europene de succes!

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro au lansat astazi, 14 aprilie 2014, prima runda de aplauze pentru proiecte europene de succes! In cadrul unei conferinte de presa organizate sub motto-ul SUCCESUL este MOLIPSITOR, Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Dragos Jaliu si Dan Barna, parteneri Structural Consulting™ Group au dat startul procesului de descoperire a proiectelor de succes finantate prin fonduri europene si de apreciere a eforturilor celor care le-au initiat si implementat.

Conferinta de presa organizata astazi marcheaza inceputul unei serii de evenimente dedicate identificarii bunelor practici in accesarea si implementarea fondurilor europene si promovarii acestora catre beneficiari, autoritati, mass media si publicul larg, in vederea valorificarii lectiilor invatate in perioada 2007-2013. “Suntem in 2014, un an crucial pentru evolutia Romaniei din perspectiva fondurilor structurale. Suntem in anul in care putem evalua proiectele finantate in perioada 2007-2013 si in care incepem, plini de speranta, un alt exercitiu financiar, in care toti ne dorim ca lucrurile sa mearga mai bine”, a declarat Dan Barna in deschiderea conferintei de presa.

Seria de evenimente, intitulata Repornim motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale va include 7 conferinte regionale, in care beneficiari ai fondurilor europene vor fi invitati sa vorbeasca despre proiectele pe care le-au implementat, despre lectiile invatate si despre aspectele care necesita eforturi de imbunatatire, atat din partea solicitantilor de finantare, cat si din partea finantatorilor si organismelor care gestioneaza si reglementeaza accesarea fondurilor structurale.


Ceea ce isi propune acest proiect este sa vorbeasca si despre jumatatea plina a paharului, o jumatate care da optimismul purtator de energie de care are nevoie orice tara, in orice perioada si cu atat mai mult Romania, una din tarile cel mai recent intrate in UE, intr-o perioada ca aceasta, inca de criza, in care este nevoie de toate resursele unei societati”, a argumentat seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote.

Conferintele vor mai include dezbateri referitoare la prioritatile fiecarei regiuni, precum si discutii referitoare la oportunitatile de finantare existente pentru 2014-2020, fiind organizate in perioada mai-iulie 2014, dupa urmatorul program:
  • 10 mai, Brasov – regiunea Centru
  • 15 mai, Cluj Napoca – regiunea Nord-Vest
  • 3 iunie, Timisoara – regiunea Vest
  • 10 iunie, Bucuresti – regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia
  • 19 iunie, Craiova – regiunea Sud-Vest Oltenia
  • 8 iulie, Iasi – regiunea Nord-Est
  • 5 iulie, Constanta – regiunea Sud-Est

Evenimentele se vor incheia cu Gala a Fondurilor Structurale, organizata pe 9 decembrie 2014, in cadrul careia initiativele de succes finantate din fonduri structurale vor fi nu doar promovate, ci si apreciate si recompensate. “Din discutiile pe care le-am avut cu beneficiarii care au implementat proiecte finantate din fonduri structurale am simtit o dorinta a acestora de a le fi recunoscut efortul, energia depusa, cateodata sanatatea. Sunt foarte multi oameni cu suflet, care au incercat sa transmita dincolo de propriul lor mic univers ceea ce au realizat. Vrem sa ducem acest mesaj mai departe, nu doar la nivelul Romaniei, unde este nevoie de a discuta despre proiecte bune, ci si la nivel european”, a sustinut Dragos Jaliu in cadrul acestui eveniment.

Incepand cu luna mai si pana la finalul lunii septembrie, beneficiarii vor putea sa isi inscrie proiectele intr-una din cele 10 sectiuni ale Galei:

1. Scoala face omul OM
2. Cu impact INCLUS!
3. Administratie user-friendly
4. Impact Macro la nivel Micro
5. Bucurosi de oaspeti!
6. Out of the (innovation) box
7. Verde la proiecte!
8. Infrastructura...pe catwalk!
9. Schuman-ul european in Poiana lui Iocan!
10. Praslea cel voinic in Tara Finantarilor

Proiectele vor fi apreciate de catre un juriu format din profesionisti in domeniul finantarilor europene si personalitati cu competente recunoscute in domeniile care fac obiectul sectiunilor. Cele mai bune proiecte vor fi premiate cu vizite de studiu la Bruxelles, care vor aduce beneficiarii fata in fata cu reprezentanti ai institutiilor europene.

“Proiectele care vor fi alese vor demonstra ca la baza lor stau in principal curajul si initiativa celor mai activi membri ai societatii”, considera seful RCE. “Vorbim de povesti de success, de povesti reale si de oamenii si organizatiile care sunt in spatele acestor povesti. Pentru ca succesul a fost obtinut de autorii acestor proiecte in primul si primul rand prin propriile eforturi!”.

Credem cu tarie ca SUCCESUL este MOLIPSITOR si ca EL trebuie, intr-adevar, DESCOPERIT, IMPARTASIT, APRECIAT si URMAT. Va invitam sa fiti alaturi de noi in acest demers, participand la evenimentele organizate de Structural Consulting™ Group si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si inscriindu-va proiectele la Gala Fondurilor Structurale! De asemenea, va invitam sa veniti cu propuneri de proiecte de succes finantate din fonduri europene, la adresa de e-mail proiecte-structurale@fonduri-structurale.ro

Mai multe detalii despre conferinte si Gala gasiti pe pagina dedicata acestora, www.proiecte-structurale.ro/conferinte. Informatii privind criteriile de selectie si modalitatea de inscriere la Gala vor fi disponibile incepand cu data de 10 mai 2014.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 160