Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ONG-urile cu activitate economica, recunoscute ca intreprinderi!

In data de 8 aprilie, Camera Deputatilor, in calitate de camera decizonala, a adoptat o serie de modificari la Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, printre care si un amendament care prevede ca ONG-urile, cooperativele si societatile agricole care desfasoara activitati economice sunt recunoscute ca intreprinderi mici si mijlocii, anunta Institutul de Economie Sociala. In acest fel, aceste entitati pot beneficia de toate prevederile legii mentionate.

Printre amendamentele aprobate in data de 8 aprilie 2014 de Camera Deputatilor la Legea 346, se modifica si articolul 2 care face referire la formele de organizare a activitatii economice, articol care, la alin 2., mentioneaza aplicabilitatea legii si "asociatiilor si fundatiilor, cooperativelor agricole si societatilor agricole care desfasoara activitati economice".

Aprobarea acestui amendament este importanta si din perspectiva Legii Economiei Sociale, care se afla in prezent la avizare in comisiile de specialitate, constituind primul pas in recunoasterea oficiala a activitatii economice realizata de catre actorii economiei sociale.

Un alt avantaj, este legat de participarea la licitatii, caz in care se va reduce cuantumul garantiilor de participare, care in prezent erau achitate de catre intreprinderile sociale in proportie de 100%.

Pentru articolul integral, click aici.

Sursa: Institutul de Economie Sociala

Vizualizări: 371