Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MADR dezbate solutii pentru finantarea masurilor de mediu pentru sustinerea fondului forestier

In data de 27 martie 2014, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a avut loc o intalnire de lucru privind modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania. In urma discutiilor la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat, George Turtoi, si reprezentantii Asociatiei Proprietarilor de Paduri din Romania si ai World Wide Fund – WWF, au fost identificate solutii pentru finantarea in viitorul PNDR a masurilor de mediu pentru sustinerea fondului forestier.

”Suntem deschisi dialogului si cred ca reactia noastra rapida la solicitarile celor din domeniu este o dovada ca intelegem importanta pe care o au padurile. Am fi dorit ca aceste propuneri sa fi venit mult mai devreme, atunci cand am avut procesul de consultare, dar sunt convins ca vom gasi solutii pentru a asigura sustinerea unui management superior si sustenabil al fondului forestier", a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

In prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 transmisa Comisiei Europene, sectorul forestier beneficiaza de o alocare de peste 105 milioane de euro in cadrul masurii de Investitii in dezvoltarea zonelor forestiere si ameliorarea viabilitatii padurilor. Prin aceasta masura se pot finanta actiunile de impadurire, atat a terenurilor agricole, cat si a celor neagricole, dar si crearea de perdele forestiere de protectie.

Comunicatul MADR a precizat ca prin masura de finantare a infrastructurii forestiere de acces (drumuri si lucrari conexe) vor fi alocate 200 de milioane de euro, ceea ce va permite realizarea unui management mult mai bun al suprafetelor de paduri.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 51