Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Acordul de Parteneriat va fi transmis oficial la Bruxelles. Programele Operationale – pe masa Comisiei in mai

Asa cum anuntam ieri, Guvernul a aprobat Acordul de Parteneriat in cadrul sedintei saptamanale. Ministerul Fondurilor Europene va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 pana la data de 31 martie.

“Romania va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acordul de Parteneriat 2014-2020 pana la sfarsitul acestei luni. Statele membre UE trebuie sa transmita aceste documente pana in data de 22 aprilie 2014, ceea ce inseamna ca Romania nu inregistreaza nicio intarziere in pregatirea sau expedierea acestui document. Autoritatile romane au pregatit Acordul de Parteneriat in cadrul dialogului informal avut cu reprezentantii Comisiei Europene, dar si prin derularea unei ample consultari cu toti partenerii de dialog la nivel national. Acordul de Parteneriat este documentul care stabileste prioritatile de finantare ale Romaniei, modul in care tara noastra va atinge obiectivele prevazute in strategia Europa 2020. Mai multe detalii referitoare la investitiile care vor fi sustinute din fonduri europene in viitoarea perioada de programare vor fi stabilite la nivelul programelor operationale. Ministerul Fondurilor Europene a supus consultarii publice primele versiuni ale documentelor consultative pentru cele patru programe operationale pe care le va avea in subordine in perioada 2014-2020, iar in luna mai intentioneaza sa transmita oficial Comisiei Europene si aceste documente de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform Ministerului Fondurilor Europene, sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient in perioada 2014-2020, datorita simplificarii structurii institutionale. Totodata, potrivit comunicatului, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind stabilite atributii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere:

  • Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica;
  • Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa, respectiv pentru programele de cooperare teritoriala europeana;
  • Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi autoritate de management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala, respectiv Programul Operational pentru Pescuit.

Pentru a consulta "harta" detaliata a institutiilor implicate in gestionarea fondurilor europene pentru 2007-2013/2014-2020, click aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 41