Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apelul de proiecte pentru microintreprinderi a inceput in forta in regiunea Sud Muntenia: 170 de proiecte depuse in mai putin de 5 ore!

Astazi s-a deschis depunerea de proiecte pe apelul dedicat microintreprinderilor din mediul urban (DMI 4.3, POR) in regiunile Sud Muntenia, Nord-Vest si Nord-Est.

Desi relansarea acestei linii de finantare este considerata de bun augur pentru mediul de afaceri, modul cum a fost lansat apelul de proiecte (fara o consultare prealabila asupra Ghidului) a generat nemultumiri in randul potentialilor beneficiari si al consultantilor. Principalele probleme ridicate se refera la existenta unor necorelari in cuprinsul Ghidului si la riscul generarii unei concurente neloiale intre potentialii beneficiari, mai ales fiind de asteptat ca interesul microintreprinderilor pentru apelul de proiecte sa fie unul extrem de mare.

Previziunile cu privire la acest aspect sunt intarite de pozele publicate de ADR Sud Muntenia din prima zi a depunerii de proiecte (n.r. astazi), precum si de bilantul preliminar al depunerilor: 170 de proiecte inregistrate in mai putin de cinci ore in aceasta regiune.


Inainte de momentul deschiderii apelului de proiecte, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a discutat cu potentialii beneficiari, asigurandu-i ca intregul proces (atat depunerea, cat si selectia aplicatiilor) se va desfasura cu corectitudine.

Linia de finantare este deschisa pana pe 17 aprilie 2014, finantarea proiectelor urmand sa se faca in ordinea depunerii (pe principiul „primul venit, primul servit”), cu conditia indeplinirii cerintelor de eligibilitate si de punctaj prevazute. Proiectele depuse astazi la ADR Sud Muntenia au intrat deja in evaluare, expertii incepand verificarea preliminara a cererilor de finantare inregistrate, in baza grilei de verificare.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 149