Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mai avem aproape doi ani pentru a cheltui banii aferenti bugetului 2007-2013. Cu cine lucram?

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, declara, conform adevarul.ro, ca isi doreste ca in 2014 sa fie revolutionata zona administrativa responsabila de fondurile europene. Primele schimbari importante au venit incepand cu 1 martie 2014 cand Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile autoritatilor de management aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Ministerul Economiei.

Din 2007 si pana in prezent, structura institutionala responsabila de implementarea instrumentelor structurale a suferit numeroase modificari. Consecvent cu unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, acela de a furniza informatie de calitate in sprijinul ideilor voastre, www.fonduri-structurale.ro a realizat o „harta” actualizata a autoritatilor responsabile de cheltuirea fondurilor structurale si de coeziune aferente perioadei 2007-2013. Sistemul actual de gestionare a fondurilor va functiona pana cel putin la 31 decembrie 2015, data limita pentru finalizarea implementarii proiectelor finantate din bugetul UE 2007-2013.

Descarca harta

Ce ne asteapta?

Pentru perioada 2014-2020, structura institutionala va fi din nou modificata, in conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat care va fi semnat cu reprezentantii Comisiei Europene. Potrivit celei mai recente versiuni a documentului, fondurile europene pentru urmatorul exercitiu financiar vor fi gestionate de trei ministere: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Descarca Schema institutionala 2014-2020 (conform Acord de Parteneriat versiunea februarie 2014)

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 122