Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Campanie nationala de informare privind accesarea si implementarea finantarilor pentru agricultura si dezvoltare rurala!

APDRP a demarat ieri, 11 martie, cu sprijinul MADR, o campanie nationala de informare a reprezentantilor societatii civile pentru multiplicarea informatiilor despre accesarea si derularea finantarilor europene pentru agricultura si dezvoltarea rurala.

Campania se deruleaza in perioada martie – august 2014 sub denumirea Euro Agricultura – Reteaua Nationala a Multiplicatorilor de Informatii despre PNDR, avand ca slogan Impreuna crestem satul romanesc.

Organizata pentru prezentarea implementarii PNDR, dar si ca etapa de pregatire pentru PNDR 2020, campania are ca obiectiv diseminarea si multiplicarea eficienta a informatiilor si a mesajelor despre finantarile europene nerambursabile acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala. De asemenea, campania isi propune sa contribuie la imbunatatirea perceptiei generale privind programele de finantare pentru dezvoltare rurala si sa incurajeze o cat mai buna intelegere a conceptului de activitate economica derulata la standarde europene.

„Ne dorim ca informatiile privind derularea proiectelor finantate prin PNDR in exercitiul financiar 2007 – 2013 sa fie o sursa de inspiratie pentru urmatorul PNDR. Plecand de la ideea ca exemplul concret este cel mai bun mijloc de comunicare, campania va prezenta proiecte care pot fi considerate exemple de buna practica in accesarea si derularea fondurilor europene”, a declarat David Eugen Popescu, Directorul General al APDRP.

Principala activitate pe care se va concentra noul proiect APDRP va fi cea de creare a unei retele nationale ce va cuprinde peste 2.000 de multiplicatori de informatii din toate judetele tarii. Acestia vor fi selectati si pregatiti pentru a putea transmite catre publicul larg informatiile generale si specifice despre modalitatea si conditiile de accesare si utilizare corecta a fondurilor europene disponibile prin PNDR.

Multiplicatorii trebuie sa conceapa un plan de lucru si sa organizeze, pe baza informatiilor primite despre procedura de accesare si derulare a finantarilor europene, mai multe actiuni de comunicare pentru locuitorii din mediul rural (conferinte tematice, intalniri de informare despre PNDR, puncte de informare in cadrul targurilor regionale, prezentarea unor proiecte identificate ca exemple de buna practica in presa locala, prezentari despre PNDR sustinute in cadrul evenimentelor etc.).

Tot in cadrul acestei campanii va fi lansata o platforma web - www.euroagricultura.ro - care va servi ca sursa de informare pentru multiplicatori, dar si pentru publicul larg. Platforma online de informare va include atat informatii utile pentru activitatea curenta a multiplicatorilor, cat si prezentari ale celor mai reusite activitati de comunicare dezvoltate in retea si ale celor mai activi si eficienti multiplicatori.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 73