Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Teodorovici promite un set de solutii care sa faciliteze finalizarea evaluarii proiectelor depuse in vara anului 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent miercuri, 5 martie, la reuniunea anuala a Autoritatilor de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA).

La intrunire au participat reprezentanti ai Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul Comisiei Europene, ai Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, ai Autoritatii de Certificare si Plata din cadrul Ministerului Finantelor Publice, ai AM POSDRU si AM PODCA, dar si reprezentanti ai organismelor intermediare POSDRU. Discutiile au vizat eficientizarea sistemului de atragere a fondurilor structurale si de coeziune de catre tara noastra.

“Transferul recent a doua Autoritati de Management la MFE reprezinta un pas important in reformarea intregului sistem de implementare. Pornim astfel un proces de simplificare a structurii institutionale care trebuie sa fie mai eficienta si sa sprijine beneficiarii. In cadrul reuniunii de astazi, am discutat, in principal, despre deficientele majore in implementarea POSDRU, iar in baza informatiilor prezentate de AM POSDRU reprezentantii MFE urmeaza sa identifice un prim set de solutii. Acestea vor viza finalizarea evaluarii proiectelor depuse in vara anului 2013, finalizarea contractarii fondurilor europene, evitarea dezangajarii automate a fondurilor alocate la nivelul acestui program si, nu in ultimul rand, corectarea informatiilor din SMIS - Sistemul Unic de Management al Informatiei”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Incepand cu data de 1 martie, au fost transferate in subordinea MFE Autoritatile de Management POSDRU si POSCCE (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice).

“Urmarim crearea unui sistem la standarde europene si va reamintesc ca astfel de masuri au dat rezultate notabile inca din luna mai a anului 2012. Romania a incasat peste 1,2 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune in luna februarie 2014, suma care reprezinta aproape 25% din incasarile din perioada 2007-2013. Toate aceste recorduri in cascada inregistrate in luna februarie a.c., 830 de milioane de euro fonduri europene intr-o singura zi, 20 februarie a.c., si inca 304,6 milioane euro, in ziua urmatoare, 21 februarie a.c., se datoreaza tocmai masurilor adoptate de catre actualul Guvern al Romaniei in 2013, un an foarte bun din punct de vedere al absorbtiei fondurilor. Mai mult, la inceputul lunii in curs, martie 2014, a mai fost transferata de catre Comisia Europeana suma de 55 de milioane de euro”, a adaugat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 72