Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Instructiune privind verificarea indeplinirii obiectivelor si indicatorilor

Instructiunea nr. 118/27.02.2014 completeaza Manualul de Proceduri PO/XVI/OI, Procedura de Monitorizare a proiectelor finantare prin Programul Operational Regional, Editia III, prin introducerea unui nou capitol V - Verificarea indeplinirii obiectivelor si indicatorilor proiectelor cu finantare POR (Axele 1 - 5). Aceasta completare a procedurii a fost determinata de recomandarea Autoritatii de Audit, potrivit careia, la autorizarea cererilor de rambursare, Autoritatea de Management se va asigura de corelarea indicatorilor fizici si financiari ai proiectelor, valorificand informatiile disponibile la nivelul Directiei Monitorizare.

La vizitele pe teren desfasurate de OI in vederea verificarii Cererii de rambursare finala va participa si reprezentantul Departamentului responsabil de monitorizarea proiectelor, care va redacta Raportul final de vizita la fata locului, potrivit prezentei proceduri astfel completata. Ulterior, seful OI va comunica in scris sefului AM POR (si in atentia Directiei Monitorizare) finalizarea analizei pe fiecare proiect in parte, confirmand indeplinirea obiectivelor si indicatorilor proiectelor si semnaland dupa caz, diferentele existente fata de prevederile contractuale, insotite de propunerile de masuri din partea OI. Prin aceasta instructiune se completeaza si Capitolul I. Verificare de documente, pasul RT/RF1 cu precizarea ca Beneficiarul va transmite OI Raportul de progres final, la momentul depunerii Cererii de rambursare finala, in acelasi format cu Raportul de progres trimestrial, Anexa 2A/2B la prezenta procedura.

Rapoartele de progres se vor depune la OI in atentia Departamentului responsabil de monitorizarea proiectelor si vor fi insotite de Procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor si/sau de Procesele verbale de punere in functiune a bunurilor achizitionate.

Descarca Instructiunea

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 445