Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

15 martie 2014: Noul termen de depunere a cererilor de plata a primelor de asigurare si a motorinei utilizate in agricultura

Saptamana trecuta a fost aprobata Hotararea Guvernului pentru stabilirea unor masuri de aplicare a unor prevederi din Hotararea Guvernului nr. 756/2010 pentru aprobarea normelor metodologice referitoare la modul de acordare a ajutorului de stat in agricultura pentru plata primelor de asigurare si din Hotararea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura.

Astfel, s-a reglementat o noua perioada de depunere a cererilor de plata, pentru anul 2013, pentru schemele de ajutor de stat in agricultura pentru plata primelor de asigurare, precum si pentru motorina utilizata in agricultura, respectiv pana la data de 15 martie 2014, inclusiv.

Acest proiect s-a initiat ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile din ultima decada a lunii ianuarie 2014, perioada in care pentru o mare parte din judetele tarii a fost declarat cod galben, portocaliu sau rosu de viscol si ninsoare, ceea ce a generat dificultati in deplasarea agricultorilor de la domiciliu la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura in vederea depunerii la timp (31 ianuarie 2014) a cererilor de plata a ajutoarelor de stat cuvenite.

Sursa: MADR

Vizualizări: 164