Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un proiect va avea succes doar daca licitatiile sunt organizate bine si in timp

Joi, 13 septembrie 2007, Ministerul Economiei si Finantelor (ACIS) a organizat seminarul „Achizitiile publice in contextul gestionarii fondurilor structurale si de coeziune”.

intalnirea raspunde nevoii potentialilor beneficiari ai fondurilor europene de a intelege mai bine regulile si procedurile achizitiilor publice in conditiile specifice finantarilor obtinute din Instrumentele Structurale.

„Cea mai mare parte a proiectelor finantate de UE vor fi puse in practica prin intermediul achizitiilor publice, pentru ca este vorba despre banii contribuabililor UE”, a atras atentia Benoit Nadler, reprezentant al Unitatii Romania din DG REGIO (Comisia Europeana). „Achizitiile publice sunt un element foarte important pentru capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune, pentru ca un proiect va avea succes doar daca licitatiile sunt organizate bine si in timp” a subliniat Razvan Cotovelea, directorul general al ACIS, in deschiderea seminarului.

Prezentarile se concentreaza pe cerintele comunitare si romanesti cu privire la achizitiile publice si pe experienta vechilor State Membre in implementarea fondurilor europene. Elementele detaliate de experti se refera la Cadrul general pentru implementarea adecvata a achizitiilor publice, Dificultati intalnite in implementare si in diferitele etape ale achizitiei publice in vechile State Membre, Pasi de urmat in pregatirea contractelor de implementare, Proceduri si reguli de achizitii publice in Romania - aspecte sensibile.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Vizualizări: 44