Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ciolos: Pentru zone precum Delta Dunarii este nevoie de o strategie integrata, care sa aiba in vedere complementaritatea fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut ieri, 11 februarie, o intrevedere cu Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, aflat in vizita de lucru in Romania.

Cei doi oficiali au discutat despre atragerea fondurilor europene alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene coordoneaza procesul de elaborare a documentelor de programare pentru perioada 2014-2020, avand rolul de integrator al documentelor realizate de ministerele de linie. Suplimentar, in viitoarea perioada de programare Ministerul Fondurilor Europene va fi responsabil cu coordonarea sistemului de implementare, in timp ce ministerele de linie vor fi in continuare responsabile cu politicile sectoriale.

"Este important ca, pentru urmatoarea perioada financiara 2014-2020, Romania sa creeze un sistem simplu, transparent si accesibil pentru beneficiari. Pentru zone precum Delta Dunarii este nevoie de o strategie integrata, care sa aiba in vedere complementaritatea fondurilor europene si folosirea eficienta a instrumentelor puse la dispozitie de cadrul european", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos la incheierea intrevederii.

“Cheia succesului in absorbtia fondurilor europene este sistemul de implementare, care trebuie sa fie eficient si performant. Si din acest motiv, 2014 este un an cheie in care trebuie sa finalizam reforma sistemului, pentru a maximiza absorbtia fondurilor europene in ambele perioade de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul intalnirii.

Fondurile europene alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020 se ridica la aproximativ 43 miliarde de euro, din care cele pentru politica de coeziune reprezinta circa 21 miliarde de euro, iar cele pentru agricultura, pescuit si plati directe in agricultura reprezinta peste 18 miliarde de euro (sume exprimate in preturi curente 2012).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 73