Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 7.000 de aplicanti pe minimis au primit scrisori de instiintare. Veste buna sau exces de „Ghid”?

Multi dintre utilizatorii fonduri-structurale.ro - aplicanti si consultanti pe schema de minimis adresata IMM-urilor, ne-au semnalat faptul ca, desi se aflau la coada listei cu numere de ordine RUE, au primit, ieri, din partea Directiei Implementare Programe pentru IMM-uri scrisoarea de instiintare privind acceptarea la evaluarea administrativa si a eligibilitatii, avand obligatia de a transmite in termen de maximum 10 zile lucratoare Cererea de acord pentru finantare, insotita de documentele justificative aferente.

Desi in Procedura privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii (Anexa 1 la HG 274/2013) se vorbeste la articolul 4, alin. 3, lit. d) de o obligatie generala a aplicantilor care indeplinesc pragul minim de 60 de puncte de a depune documentatia completa, Ghidul Solicitantului, elaborat in baza acestei proceduri, stabileste in mod neechivoc faptul ca „[...] aplicatia va transmite Scrisoare de instiintare privind acceptarea la evaluarea administrativa a aplicantilor admisi in limita bugetului anual alocat schemei”.

Printr-o solicitare de informatii adresata astazi Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism si Directiei Implementare Programe pentru IMM-uri, www.fonduri-structurale.ro incearca sa clarifice acest aspect.

Pentru a consulta solicitarea transmisa, click aici.

Dan Barna,
Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 90