Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM PNDR a propus prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pe Masura 142-grupuri de producatori!

AM PNDR a publicat luni, 6 ianuarie, un anunt privind intentia de a prelungi perioada de desfasurare a sesiunii continue de depunere si evaluare a proiectelor pe Masura 142 „Infiintarea grupurilor de producatori”, pana la epuizarea fondurilor, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2014. Termenul initial era 31 decembrie 2013.

AM PNDR a motivat aceasta propunere prin numarul mare de dosare depuse pentru recunoastere ca grup de producatori. Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si silvic, prin dezvoltarea relatiilor dintre producatori si sectoarele de procesare si comercializare, precum si de adaptarea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ la cerintele consumatorilor.

In cadrul acestei masuri se acorda sprijin public nerambursabil de 100%, de care pot beneficia grupurile de producatori recunoscute oficial. Pentru perioada de programare 2007-2013 alocarea financiara a masurii 142 “Infiintarea grupurilor de producatori” este de 24.601.255 euro. In urma celor IX etape de evaluare pentru sesiunea continua de depunere proiecte - Masurii 142 – „Infiintarea grupurilor de producatori”, s-au contractat un numar de 70 de proiecte cu o valoare de 12,7 milioane euro.

Sursa: MADR

Vizualizări: 73