Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

!!!S-a lansat licitatia de proiecte pentru Axa 2 a POR, domeniul major de interventie 2.1 "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura"!!!

!!!S-a lansat licitatia de proiecte pentru Axa 2 a POR, domeniul major de interventie 2.1 "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura"!!!

incepand de luni, 10 septembrie, fiecare din cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala poate primi cereri de finantare in cadrul cererii deschise de proiecte pentru Axa 2 a Programului Operational Regional - domeniul de interventie “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”. Proiectele trebuie sa vizeze reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean, avand un rol important in economia regiunilor respective.

Beneficiarii eligibili sa depuna proiecte in cadrul Axei 2 sunt autoritati ale administratiei publice locale, asociatii pentru Dezvoltare Intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare si parteneriate intre autoritati ale administratei publice locale. Acestia pot consulta Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a Programului Operational Regional, www.inforegio.ro. Ghidul include atat informatii si instructiuni asupra modului de completare a Cererii de finantare, cat si modele standard recomandate, inclusiv formularul Cererii de finantare, descrierea procesului de evaluare si selectie, criterii de selectie. Cererile de finantare se primesc continuu pana la contractarea integrala a fondurilor alocate.

Alocarea financiara indicativa pentru Axa 2 “imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, avand un singur domeniu de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura” este de 876.711.006 Euro, din care 758.355.021 Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 118.355.985 Euro cofinantare nationala din surse publice.

Alocarea financiara indicativa pe regiuni de dezvoltare se prezinta astfel:

Regiunea

Nord Est

Sud Est

Sud

Sud Vest

Vest

Nord Vest

Centru

Bucuresti Ilfov

Alocarea financiara (mil. Euro)

143,08

116,16

124,76

122,74

90,65

106,08

95,56

77,68


Prin implementarea proiectelor finantate in cadrul axei 2, pana in anul 2015, sunt preconizate a se reabilita -moderniza in jur de 800 km de drumuri judetene, 400 km de strazi orasenesti si construi-reabilita-moderniza in jur de 200 km de sosele de centura. Se preconizeaza de asemenea, ca rezultat indirect, o crestere cu 10% a traficului de marfa si pasageri pe drumurile reabilitate/modernizate/construite.

Anexa 1. Date de contact ale Agentiilor de Dezvoltare Regionala.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 74