Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: MFEur a deblocat platile catre profesori, salariati ai inspectoratelor scolare judetene si ai scolilor implicati in proiecte

Profesorii si expertii implicati in proiectele Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor incasa integral sumele care li se datoreaza, conform Memorandumului adoptat in sedinta de Guvern de ieri, 23 decembrie.

“Decizia luata astazi(n.r ieri) de Guvernul Romaniei reprezinta de fapt deblocarea platilor catre profesori, salariati ai inspectoratelor scolare judetene, ai scolilor si catre alti experti care au contracte cu diferite institutii de stat si care, din cauza unei interpretari eronate a reglementarilor legale, incepand cu anul 2011, nu si-au primit toti banii care li se cuvin pentru munca prestata in cadrul proiectelor POSDRU. Aceasta repunere in drepturi a cadrelor didactice reprezinta respectarea unei promisiuni, dar si o masura cu impact important pentru sustinerea acestei categorii socio-profesionale si pentru dezvoltarea societatii romanesti”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In cazul contractelor de finantare intrate in vigoare inainte de data de 1 ianuarie 2011, cand a intrat in vigoare Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, au fost aplicate limitari in privinta sumelor platite profesorilor si expertilor, respectiv in privinta numarului de profesori si experti care puteau fi cooptati in cadrul acestor proiecte. Incepand cu anul 2011, nivelul onorariilor achitate celor mai multi experti implicati in proiectele POSDRU a fost limitat in functie de salariul de baza din contractul individual de munca incheiat de acestia cu beneficiarii sau partenerii POSDRU.

In cel mult 15 zile lucratoare, Autoritatea de Management POSDRU si Ministerul Fondurilor Europene vor emite o Instructiune care va reglementa modul in care vor fi platite sumele restante catre profesori si experti.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 103