Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii si partenerii POSDRU se pot inscrie la sesiuni de instruire si tutorat, in cadrul unui proiect implementat de AM POSDRU

In noiembrie 2013, www.fonduri-structurale.ro a anuntat ca, incepand cu luna octombrie, Directia de Monitorizare si Raportare din cadrul AM POSDRU a inceput implementarea unui proiect care vizeaza imbunatatirea capacitatii beneficiarilor de a implementa operatiuni cofinantate prin axele prioritare 1-6 ale POSDRU 2007-2013, printr-o serie de sesiuni de instruire si mentorat.

La solicitarea www.fonduri-structurale.ro, AM POSDRU a transmis clarificari cu privire la continutul si calendarul sesiunilor, precum si la modalitatea de selectie a participantilor.

Conform AM POSDRU, sesiunile de tutorat vor incepe in decembrie 2013, iar cele de instruire in martie 2014. Sesiunile se adreseaza atat beneficiarilor care au deja proiecte in implementare, cat si celor care vor semna contracte de finantare cu AM POSDRU in perioada imediat urmatoare, pe apelurile lansate in 2013. In total, 750 de organizatii vor beneficia de sesiunile de mentorat si 1000 de cele de instruire.

Primele 35 proiecte care vor beneficia de sesiuni de tutorat au fost deja selectate, cu sprijinul OI Bucuresti-Ilfov, OI MEN, OI CNDIPT si OI ANOFM. Selectia organizatiilor beneficiare si cea a proiectelor este un proces lunar si se va face continuu, de catre echipa de experti a consortiului cu care AM POSDRU a incheiat un contract de servicii, in colaborare cu OI-urile si cu aprobarea Autoritatii de Management.

Sesiunile de instruire si tutorat vizeaza aspecte precum managementul financiar, realizarea achizitiilor in proiecte, raportare, comunicare, activitatea in echipa, managementul parteneriatului, evaluarea rezultatelor si dezvoltarea matricei cadru logic a proiectelor.

In procesul de selectie al participantilor la sesiuni vor avea prioritate reprezentanti ai beneficiarilor sau partenerilor ce au in implementare proiecte finantate prin POSDRU si care:

  • intampina probleme in implementare;
  • au nevoie de sprijin in pregatirea si depunerea cererilor de rambursare in scopul unei verificari si aprobari mai rapide a cererilor de rambursare de catre AM POSDRU/OI responsabil;
  • se afla in faza de pregatire a cererii de rambursare finale.

Organizatiile interesate sa participe la sesiunile de instruire sau tutorat se pot adresa echipei de proiect, la urmatoarele date de contact:
       Pentru sesiunile de tutorat: tutorat@lattanziogroup.eu
       Pentru sesiunile de instruire: formare@lattanziogroup.eu
       Manager de proiect: Lucretia Iancu, e-mail lucretia.iancu@fseromania.ro

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 117