Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Astazi are loc intalnirea anuala a delegatilor Comisiei Europene cu Autoritatile de Management din Romania

Conform Ministerului Fondurilor Europene, astazi, 10 decembrie, are loc, la Bucuresti, intalnirea anuala a serviciilor Comisiei Europene cu Autoritatile de Management ale Programelor Operationale. La aceasta reuniune participa reprezentanti ai Directiei Generale Politica Regionala si Urbana, ai Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, ai Ministerului Fondurilor Europene si ai Autoritatilor de Management ale celor sapte programe operationale prin care Romania atrage fondurile structurale si de coeziune in actuala perioada de programare. Delegatia Romaniei este condusa de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“Intalnirea anuala cu serviciile Comisiei Europene este un bun prilej pentru a trece in revista stadiul implementarii programelor operationale. In perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, Romania a incasat peste 2,78 miliarde de euro de la Comisia Europeana, o suma mai mare decat toata suma in intreaga perioada 2007-2012. In acest an Romania a inregistrat recorduri in domeniul absorbtiei fondurilor europene, datorita deblocarii tuturor programelor operationale si celorlalte masuri implementate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In perioada 1 ianuarie – 5 decembrie 2013, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 2,78 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune. Suma totala rambursata Romaniei din fondurile structurale si de coeziune a ajuns astfel la aproximativ 5 miliarde de euro la data de 5 decembrie. Rata rambursarilor fondurilor structurale si de coeziune era de aproximativ 26% la data mentionata.

Totodata, in perioada 1 ianuarie – 5 decembrie 2013, Romania a transmis Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea a peste 2,3 miliarde de euro, suma totala solicitata pentru a fi returnata tarii noastre ajungand astfel la peste 5,2 miliarde de euro la data de 5 decembrie. In consecinta, rata de absorbtie curenta era peste 27% la data mentionata.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 98