Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Bacau - model de dezvoltare urbana, finantat prin REGIO

Identificat prin Hotarare de Guvern ca pol de dezvoltare urbana, Municipiul Bacau investeste 26,7 milioane euro, din care 21,45 milioane euro asistenta financiara nerambursabila pentru implementarea a 7 proiecte ce-si propun dezvoltarea urbana integrata a Municipiului. Finantarea este asigurata prin Axa prioritara 1 a Programului Operational Regional 2007-2013: “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor potentiali poli de crestere”.

De curand, a fost inaugurata la Bacau, pasarela Margineni, parte a unui amplu proiect de modernizare a Caii Moinesti, in valoare totala de 8,7 milioane Euro. Finalizarea constructiei, realizata intr-un termen de 8 luni, mai scurt decat cel estimat, dar si redeschiderea traficului rutier in zona au fost asteptate cu mult interes atat de bacauani, cat si de cei care tranziteaza zona.

Celelalte proiecte contractate vizeaza lucrari complexe de infrastructura rutiera, crearea si modernizarea de spatii verzi, dar si imbunatatirea infrastructurii sociale. Alte doua proiecte, in valoare totala de 3,5 milioane euro, vizand modernizarea infrastructurii rutiere urbane si a celei sociale pentru persoanele fara adapost, se afla in etapa de precontractare si vor contribui si ele la atingerea obiectivului de dezvoltare integrata a Municipiului Bacau.

Este de asteptat ca derularea acestor proiecte sa conduca la cresterea calitatii vietii in Municipiul Bacau prin fluidizarea traficului, cresterea sigurantei, crearea de noi locuri de munca si dezvoltarea antreprenoriatului.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 170