Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ponta: Proiectele evaluate si nefinantate in 2007-2013 vor primi finantare in 2014-2020

Astazi, 29 noiembrie, premierul Victor Ponta a anuntat ca proiectele depuse si evaluate in perioada 2007-2013, care nu au obtinut finantare in pofida indeplinirii conditiilor de eligibilitate, vor fi finantate incepand cu 2014, din alocarea aferenta urmatorului exercitiu financiar.

“Imi doresc sa luam o decizie pe care am discutat-o in cadrul Guvernului, extrem de importanta pentru proiectele care nu intra in finantare in 2007-2013. Sa nu le spunem oamenilor si institutiilor care au avut proiecte sub linie ca au lucrat degeaba si sa luam decizia ca proiectele sa se finanteze in continuare, din 2014-2020”, a declarat primul ministru.

Finantarea proiectelor deja evaluate din alocarea pentru urmatoarea perioada financiara a fost confirmata si de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. “Sunt proiecte care au fost deja evaluate, dar fara finantare. Nu are rost sa fie depuse inca o data. Daca respecta toate regulile, vor fi finantate”, a declarat Teodorovici pentru www.fonduri-structurale.ro. Conform ministrului, decizia se va aplica orizontal, pe toate programele operationale, in limita finantarii disponibile.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei de presa organizate astazi de Ministerul pentru Societatea Informationala, cu prilejul semnarii a 52 de contracte de finantare in cadrul POSCCE, pentru proiecte de implementare a Registrelor Agricole Electronice, de e-guvernare si interoperabilitate.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 78