Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii POSDRU isi vor incasa banii pentru TVA eligibila!

Ordinul de reglementare a interpretarii Deciziei Tribunalului Uniunii Europene T-89/10 privind recuperabilitatea taxei pe valoare adaugata (TVA) eligibila in cadrul POSDRU a fost publicat in data de 27 noiembrie 2013, in Monitorul Oficial.

Descarca Ordinul

Publicarea acestui Ordin face posibila plata sumelor reprezentand TVA eligibila in cazul cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor POSDRU dupa data 10 august 2012.

„Adoptarea acestei masuri reprezinta o obligatie a noastra de a sprijini in mod real implementarea proiectelor. Clarificarea cadrului legislativ pentru a rambursa TVA eligibila catre beneficiarii POSDRU care nu si-au incasat banii, reprezinta un motiv in plus pentru a recastiga increderea beneficiarilor in structurile care gestioneaza fonduri europene. Ne-am propus ca aceste sume sa fie platite beneficiarilor POSDRU cat mai repede, speram ca pana la finalul acestui an, dupa semnarea actelor aditionale dintre Autoritatea de Management si fiecare beneficiar”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

AM POSDRU, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, va emite Instructiunea care va reglementa detaliile necesare in vederea rambursarii catre beneficiari a taxei pe valoare adaugata eligibila.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 101