Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou imprumut din Trezorerie pentru plata beneficiarilor POR, POS Mediu si PODCA

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de ieri, 20 noiembrie, un nou imprumut de la Trezoreria Statului destinat achitarii cererilor de rambursare si cererilor de plata depuse de beneficiarii de fonduri europene.

“Valoarea noului imprumut aprobat de Guvernul Romaniei in sedinta de miercuri este de aproximativ 550 milioane de lei. Fondurile alocate in acest an pentru plata beneficiarilor au ajuns astfel la circa opt miliarde de lei, suma care demonstreaza angajamentul de a sustine implementarea proiectelor si accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional au fost alocate fonduri in valoare de 276 milioane de lei. Pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri de 200 milioane de lei, iar pentru plata beneficiarilor Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative a fost alocata o suma de 65 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 104