Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nomenclator comun al unitatilor teritoriale de statistica, dupa aderarea Bulgariei si a Romaniei la UE

Nomenclator comun al unitatilor teritoriale de statistica, dupa aderarea Bulgariei si a Romaniei la Uniunea Europeana

Parlamentul a aprobat, marti, 4 septembrie, la Strasbourg, raportul lui Gerardo Galeote (PPE-DE) ce sprijina integrarea unitatilor teritoriale de statistica ale Romaniei si Bulgariei in Nomenclatorul comun European de Statistica.

La nivel comunitar, statisticile regionale sunt utilizate pentru diferite obiective (de exemplu acordarea corecta a Fondurilor Structurale).

Nomenclatorul comun al unitatilor de statistica (NUTS) subdivizeaza fiecare Stat Membru intr-un numar de regiuni de nivel NUTS 1. Fiecare din acestea este apoi subdivizata in regiuni de nivel NUTS 2, si acestea, la randul lor - in regiuni de nivel NUTS 3.

in Romania au fost create, prin asociere voluntara, opt regiuni de dezvoltare, fara statut administrativ si fara personalitate juridica, conform sistemului european privind Nomenclatorul Unitatilor Teritoriale pentru Statistica (NUTS) si corespund nivelului NUTS II.

Regiunile de dezvoltare sunt, in fapt, sub-divizii regionale ale Romaniei create pentru o mai buna coordonare a dezvoltarii regionale si sunt denumite dupa pozitia geografica in tara: Nord-Vest; Nord-Est; Sud-Vest; Sud-Est; Sud;Vest; Centru; Bucuresti-Ilfov

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 578