Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi reglementari tehnico-economice ce au scopul de a simplifica accesarea instrumentelor structurale

Guvernul a aprobat in ªedinta de miercuri, 9 ianuarie 2007 continutul-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii.

Hotararea de Guvern aprobata miercuri formuleaza continutul-cadru necesar pentru intocmirea studiului de prefezabilitate si a studiului de fezabilitate, documentatii tehnico-economice necesare pentru realizarea constructiilor noi, precum si a documentatiei de avizare pentru lucrarile de interventii, documentatie tehnico-economica, similara studiului de fezabilitate, care se intocmeste pentru lucrari de interventii la constructii existente.

Noile reglementari au scopul de a simplifica procedurile administrative pentru facilitarea accesarii instrumentelor structurale, necesare pregatirii proiectelor de investitii publice, precum si in scopul facilitarii procesului de aprobare interna a acestor proiecte, in special a celor care vor beneficia de finantare din fonduri europene.

De asemenea au fost elaborate Metodologia privind elaborarea devizului general, structura devizului general si structura devizului obiectului.

Astfel, proiectarea lucrarilor de constructii pentru obiective de investitii noi, inclusiv extinderi, se elaboreaza in urmatoarele faze:

a) studiu de fezabilitate;
b) proiect tehnic;
c) detalii de executie.

Deasemenea, proiectarea lucrarilor de constructii pentru interventii la constructii existente, inclusiv instalatiile aferente, se elaboreaza in urmatoarele faze:

a) expertiza tehnica, si dupa caz, audit energetic;
b) documentatie de avizare a lucrarilor de interventii;
c) proiect tehnic;
d) detalii de executie.

Prevederile prezentei hotarari se aplica pentru realizarea obiectivelor de investitii noi, precum si lucrarilor de interventii la constructii existente, finantate, total sau partial, din bugetele prevazute la art.1 alin.(2) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile ulterioare si la art.1 alin.(2) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 120