Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pasaj suprateran in municipiul Ploiesti, construit cu fonduri Regio

In data de 11 noiembrie a fost semnat un nou contract de finantare in cadrul Axei 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul „Poli de crestere”. Beneficiarul proiectului, parteneriatul dintre Municipiul Ploiesti si Judetul Prahova, primeste asistenta financiara pentru proiectul „Accesibilitate si fluidizare trafic catre zona industriala Ploiesti Vest si platforma industriala Brazi”.

Valoarea totala a proiectului este de 90.833.498,09 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 72.222.409,51 lei, valoarea nerambursabila din bugetul national este de 15.864.661,20 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 1.797.695,32 lei. Contractul de finantare se va implementa in 20 de luni, perioada de timp in care se va construi un pasaj suprateran peste cinci linii de cale ferata, in suprafata de 17.695 mp.

Prin acest proiect se vor executa urmatoarele lucrari: se va extinde strada Marasesti de la doua la patru benzi, se va construi un pod in lungime de 471,34 m, se va realiza un sens giratoriu, se vor construi patru drumuri de acces de-a lungul pasajului pentru riverani, se vor crea piste pentru biciclete in lungime de 1.550 m si trotuare in lungime de 2.545 m. Totodata, pentru acest pasaj si drumurile de acces construite, se va realiza un sistem de canalizare pluviala si se vor monta stalpi noi de iluminat.

Potrivit obiectivelor stabilite prin proiect, la finalizarea acestuia se va reduce timpul de calatorie inspre si dinspre Ploiesti, viitorul pasaj asigurand legatura municipiului cu DN1, A3, cu localitatea Targsoru Vechi, zona industriala Ploiesti Vest si platforma industriala Brazi.

Contractul de finantare semnat este cel de-al 15-lea proiect care primeste fonduri nerambursabile in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Ploiesti.

In regiunea Sud Muntenia, Polul de crestere este municipiul Ploiesti (potrivit HG nr. 998/2008) si arealul de influenta al acestuia (Boldesti – Scaieni, Plopeni, Baicoi, Aricestii – Rahtivani, Targsoru Vechi, Brazi, Barcanesti, Berceni, Bucov, Valea Calugareasca, Paulesti, Blejoi, Dumbravesti). Pentru acesta, s-au depus 20 de cereri in cadrul programului Regio, din care s-au semnat pana in prezent 15 contracte de finantare, a caror valoare totala a asistentei nerambursabile solicitate este de peste 500 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 188