Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiune gratuita de instruire despre cresterea eficientei energetice la Timisioara

La initiativa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), organizeaza vineri, 15 noiembrie 2013, o sesiune de instruire cu tema „Aspecte legate de eficienta energetica si utilizarea materialelor sustenabile, disponibile local, in sectorul cladirilor”. Evenimentul este destinat potentialilor beneficiari de fonduri europene din perioada de programare 2014 – 2020.

Sesiunea de instruire va incepe de la ora 9:45 si va avea loc in Sala de Consiliu a ADR Vest. Participarea la acest eveniment este gratuita.

Temele abordate sunt urmatoarele:

  • „Cadrul legislativ si oportunitati de afaceri”, modul sustinut de doamna Emilia - Cerna MLADINpresedinte al Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania – Universitatea Politehnica Bucuresti
  • „Masuri neconventionale de eficienta energetica” modul prezentat de doamna Mihaela GEORGESCU – Universitatea de Arhitectura Ion Micu Bucuresti
  • „Materiale neconventionale locale pentru energie sustenabila” modul prezentat de domul Constantin MIRON, director al Institutului de Cercetari in Constructii si Economia Constructiilor (INCERC) Iasi.

Sesiunea de instruire este organizata in cadrul proiectului „Imbunatatirea eficientei energetice in gospodariile si comunitatile cu venituri reduse din Romania” coordonat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Auditorilor Energetici pentru cladiri din Romania.

Tinand cont de faptul ca una dintre prioritatile Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Regionala 2014 – 2020 se refera la Imbunatatirea Eficientei Energetice in Sectorul Public si Rezidential, urmeaza ca in perioada de programare 2014 - 2020 sa fie alocate fonduri europene atat pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor din sectorul public cat si a celor din sectorul rezidential, fonduri de care vor putea beneficia unitatile administrativ – teritoriale din cadrul regiunilor de dezvoltare.

Descarca Agenda intalnirii

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 82