Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zilele trecute, peste 10.000 de persoane din Brasov s-au refugiat in Cetate…

...pentru a gusta o tuica fiarta, a se delecta cu bunataturi traditionale si a vedea spectacolele pregatite special pentru ei. Toate acestea, in decorul amenajat pe Dealul Straja, in Cetatuie, acolo unde a avut loc prima editie a Saptamanii Medievale in Orasul Coroanei.

“Cetatea Brasovului trebuie sa devina unul din punctele de atractie principale ale orasului, similar altor cetati din alte orase”, a declaran Cristian Macedonschi, presedinte al Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului Brasov si consilier local.

Un excelent proiect, finantat de AFCN

Evenimentul, organizat de Bonima SRL, in parteneriat cu Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Brasov si Primaria Brasov si finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), a depasit granitele unui simplu festival medieval. Saptamana Medievala in Orasul Coroanei a fost, in primul rand, un eveniment de educatie culturala, care a oferit localnicilor si vizitatorilor nu doar ocazia de a participa la spectacole cu specific medieval, ci si de a invata, intr-un mod inovator si interactiv, despre istoria si cultura Brasovului si Tarii Barsei.

Peste 10.000 de persoane au participat, pe parcursul celor 3 zile, la simulari de lupta si demonstratii de tir cu arcul, la ateliere de dans si arta medievala, precum si la un targ al mestesugarilor. Cetatuia Brasov a fost, pentru prima data, gazda unei demonstratii de tras cu arcul de pe cai, dar si de dresaj cabalin, caii trecand prin foc, intr-un spectacol inedit ce imbina tehnicile de lupta medievale cu jongleriile pirotehnice.

Pentru mai multe detalii, click aici

Vizualizări: 127