Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O noua masura pentru accelerarea ritmului de implementare a proiectelor in cadrul POS Transport si POS Mediu

Valoarea minima a certificatelor interimare de plata care pot fi decontate in cadrul contractelor de lucrari finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu si prin Programul Operational Sectorial Transport a fost stabilita la echivalentul a 150.000 de euro. Ordinul care reglementeaza aceasta prevedere a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 31 octombrie.

„Beneficiarii proiectelor implementate in cadrul POS Mediu si POS Transport vor putea solicita mai repede fondurile europene pentru lucrarile executate, cu conditia ca valoarea facturilor prezentate sa fie de minimum 150.000 de euro. Am adoptat aceasta masura pentru a elimina blocajele administrative aparute in asigurarea resurselor necesare pentru implementarea proiectelor si pentru a crea toate premisele ca executia lucrarilor sa fie finalizata in perioada prevazuta in contracte. Cele mai importante efecte ale acestei masuri vor fi implementarea proiectelor intr-un ritm mai alert si accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pana in prezent valoarea minima a certificatelor interimare de plata era stabilita in cadrul fiecarui contract de lucrari in parte.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 155