Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Statii de tratare si epurare a apei, finantate prin POS Mediu, inaugurate la Medias

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent joi, 31 octombrie a.c., la evenimentul de inaugurare a statiilor de tratare si epurare a apei de la Medias. Lucrarile au fost finantate prin intermediul unui proiect, cu o valoare de peste 300 milioane de lei, implementat in cadrul POS Mediu.

„Proiectul implementat la Medias se dovedeste unul de succes tinand cont si de faptul ca acest operator de apa nu a beneficiat de fonduri europene de pre-aderare. Reamintesc ca implementarea de astfel de proiecte, care contribuie la cresterea calitatii vietii romanilor, sunt de o importanta majora si au o contributie deosebita la indeplinirea obiectivelor asumate de Romania”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

De la inceputul actualei perioade de programare si pana la data de 30 octombrie a.c., Romania a solicitat Comisiei Europene rambursarea a peste un miliard de euro prin intermediul POS Mediu. Astfel, rata de absorbtie curenta la nivelul POS Mediu era de 23%. Suma solicitata Comisiei spre rambursare prin intermediul acestui program in 2013 era de peste 456 milioane de euro, la data de 30 octombrie a.c.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 182