Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi fonduri pentru plata beneficiarilor POSCCE si POSDRU

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 30 octombrie 2013, un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor POSDRU si ai POSCCE.

“Guvernul Romaniei a alocat fonduri in valoare de 650 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor POSCCE si POSDRU. Astfel, suma asigurata din resurse interne pentru plata beneficiarilor ajunge la 7,6 miliarde de lei, nivel care demonstreaza angajamentul de a sustine implementarea proiectelor si accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pentru achitarea sumelor datorate beneficiarilor POSCCE a fost alocata o suma de 400 de milioane de lei. In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POSDRU au fost alocate fonduri in valoare de 250 milioane de lei.

La inceputul lunii octombrie a.c., datorita masurilor implementate de autoritatile romane, Comisia Europeana a decis reluarea platilor catre Romania pentru ultimul program care mai era pre-suspendat: POSCCE. Anterior, in prima parte a acestui an, Comisia a reluat platile pentru alte trei programe: POSDRU, POR si POS Transport.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 124