Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Magiunul de Topoloveni va fi promovat cu sprijin elvetian in trei noi tari

Secretarul de stat Achim Irimescu s-a aflat intr-o vizita de lucru in judetul Arges, alaturi de Excelenta Sa, Jean Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei elvetiene la Bucuresti. Cu aceasta ocazie, la Primaria orasului Topoloveni a avut loc o intalnire cu primarul orasului Topoloveni, Gheorghe Botirca si alti primari ai comunelor din zona, precum si cu oameni de afaceri din judetul Arges. Apoi, oficialii au vizitat cele doua obiective economice – Fabrica de magiun Topoloveni si Fabrica de Conserve Topoloveni.

Intre Romania si Elvetia exista un subprogram de colaborare, ”Dezvoltarea Indicatiilor Geografice in Romania”, in care sunt parteneri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Asociatia Elvetiana pentru Dezvoltarea Zonelor Rurale si Agriculturii si Fundatia ADEPT - ONG romano-englez care se adreseaza in special spatiului rural si conservarii acestuia.

Proiectul, care este in desfasurare pe o perioada de trei ani (2013-2015), isi propune sa promoveze in Romania trei produse reprezentative, dintr-un segment de produse traditionale, pentru a fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene pe schema de calitate a Regulamentului UE privind schemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare.

Produs cu Indicatie Geografica Protejata, Magiunul de prune Topoloveni beneficiaza de un program de promovare pe piete terte – Rusia, Elvetia si Norvegia, care este sustinut in proportie de 50% din fonduri europene si 30% de la bugetul national si 20 % de catre operatorul economic beneficiar, prevazut sa se deruleze pe durata a trei ani. In baza aceleiasi masuri de sprijin, parte a Politicii Agricole Comune, Magiunul de prune Topoloveni va fi promovat in SUA, Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita prin intermediul unui nou program de actiuni, care ar putea sa primeasca acordul de finantare din partea Uniunii Europene in cursul saptamanii.

Sursa: MADR

Vizualizări: 62