Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Agricultorii vor primi o prefinantare de 20% din fondurile europene

In perioada 2007-2013 Romania va primi sprijin de la UE pentru agricultori prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), program ce stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala in sectorul agricol, silvic si dezvoltare rurala.

Agricultorii care vor accesa fonduri europene prin PNDR vor primi o prefinantare de 20% din valoarea investititei, dupa incheierea contractelor si a procedurilor de achizitii. Proiectele finantate prin programul SAPARD nu au primit prefinantari, aceasta fiind una din dificultatile pe care fermierii le-au intampinat in accesarea fondurilor europene.

Primele proiecte vor putea fi depuse inca din a doua jumatate a lunii octombie, o data cu lansarea a trei dintre masurile programului de dezvoltare rurala, insa incheierea contractelor de finantare se va face numai dupa ce Comisia Europeana aproba PNDR-ul.

Prima transa de bani europeni pentru agricultura va veni o data cu avizarea PNDR-ului de catre Comisia Europeana, banii vor fi folositi pentru a acorda prefinantati beneficiarilor de proiecte a declarat d-na Cornelia Harabagiu, secretar de stat pentru dezvoltare rurala.

Pentru a obtine finantari prin PNDR, nu mai este necesara probarea capacitatea de finantare, ci doar trebuie sa se depuna o declaratie pe propria raspundere, a declarat ministrul agriculturii.

Vizualizări: 108