Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 820 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de ieri, 9 octombrie, un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale sumele necesare pentru achitarea cererilor de rambursare si cererilor de plata depuse de beneficiari.

“Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 820 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, valoarea cumulata a imprumuturilor din Trezorerie alocate in acest an pentru efectuarea de plati catre beneficiari se ridica la aproximativ 7 miliarde de lei. Acum, cand avem toate programele operationale deblocate, trebuie sa intensificam platile catre beneficiari, sa continuam simplificarea sistemului si sa atragem sume cat mai mari din fondurile europene alocate pentru Romania”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Imprumutul aprobat in sedinta de Guvern din data de 9 octombrie va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Mediu, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional a fost alocata o suma de aproape 290 milioane de lei. In acelasi timp, pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri cu o valoare de circa 250 milioane de lei, iar pentru pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Mediu a fost aprobata o suma de aproximativ 248 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 81