Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Romania a incasat peste doua miliarde de euro de la CE in acest an

Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste doua miliarde de euro in perioada 1 ianuarie - 2 octombrie 2013, suma totala returnata in actuala perioada de programare fiind de peste 4,2 miliarde de euro.

“Romania a incasat peste doua miliarde de euro de la Comisia Europeana in acest an, valoarea totala a rambursarilor ajungand in prezent la un nivel aproape dublu fata de sfarsitul anului 2012. Cu alte cuvinte, suma incasata in 2013 este aproape egala cu cea returnata de Comisie in intreaga perioada 2007-2012, fapt care demonstreaza eficienta masurilor implementate de Guvernul Romaniei in acest an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cea mai mare suma a fost rambursata in cadrul POR - peste 572 milioane de euro. Pe locul al doilea din punct de vedere al fondurilor rambursate se situeaza POSDRU, in cadrul caruia au fost returnate fonduri in valoare de peste 571 milioane de euro. Prin POS Mediu au fost rambursate fonduri de peste 441 milioane de euro, iar prin POS Transport a fost returnata o suma de peste 429 milioane de euro.

La data de 2 octombrie a.c., suma solicitata Comisiei pentru a fi rambursata Romaniei era de peste 4,56 miliarde de euro, rata de absorbtie curenta ajungand astfel la aproape 24%.

Pentru a descarca Situatia detaliata a absorbtiei la 30 septembrie 2013, clik aici.

Sursa: Ministerul Fordurilor Europene

Vizualizări: 56