Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ieri au fost demarate sapaturile la metroul din Drumul Taberei finantate prin POS Transport

Ieri a fost pus in functiune primul echipament (TBM – tunnel boring machine) care sapa tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor. Evenimentul de lansare a avut loc in prezenta Primului Ministru, Victor Ponta si a Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, pe santierul viitoarei statii de metrou Academia Militara, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou.

"Utilajele nu se mai opresc pana nu termina de sapat tunelurile. Vom supraveghea cu atentie aceste lucrari pentru ca termenele sa fie respectate. Am cerut constructorului sa se asigure ca traficul la suprafata va fi redat conform planificarii, la finalul anului viitor", a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Potrivit programului de lucrari, structura statiilor si a tunelelor va fi gata in prima jumatate a anului 2015. Urmeaza lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei - Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Acest proiect este finantat din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial –Transport.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 99