Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare elvetiana pentru realizarea investitiilor la metrou

Domnul Daniel CHITOIU, viceprim-ministru, ministrul finantelor publice si domnul Liviu Nicolae DRAGNEA, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice au semnat cu partea elvetiana, reprezentantata de Excelenta Sa, domnul ambasador Jean - Hubert LEBET, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Acordul de proiect „Studiu de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu”.

Acesta este primul acord de proiect semnat in cadrul “Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse” pentru care Ministerul Finantelor Publice are rol de Unitate Nationala de Coordonare.

Proiectul, al carui beneficiar este S.C. Metrorex S.A, are o valoare de 12.400.000 CHF, din care 8.500.000 CHF reprezinta grantul elvetian. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni de la data semnarii acordului.

Proiectul vizeaza urmatoarele activitati: elaborarea Studiului de pre-fezabilitate si Studiului de Fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu, precum si a studiului multimodal de transport pentru Bucuresti, a studiului de siguranta privind cresterea potentiala a traficului pe Linia 4, precum si sprijinirea realizarii unui parteneriat institutional intre Metrorex si companii de transport public din Elvetia.

Totodata, s-a semnat Acordul de implementare, reprezentand prima etapa in realizarea obiectivelor acestui proiect. Partile contractante ale acestui acord sunt: Ministerul Finantelor Publice, reprezentat de domnul Daniel CHITOIU, viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Ministerul Transporturilor, reprezentat de doamna Ramona-Nicole MANESCU, ministrul transporturilor si S.C. METROREX S.A, in calitate de beneficiar, reprezentat de domnul director general Aurel RADU.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Vizualizări: 139